İş

Palo Alto Networks’ün son raporu, yöneticilerin bulut güvenliği beklentilerini netleştiriyor

Küresel siber güvenlik başkanı Palo Alto Networks tarafından kısa süre önce yayınlanan Bulut Güvenliği Görünümü 2023 Raporu, kuruluşların yüzde 90’ının siber tehditleri ilk bir saat içinde tespit edemediğini, kontrol edemediğini ve çözemediğini ortaya koydu.

Raporun buluta hızla geçiş yapan Türk şirketleri için de değerli ipuçları sunduğunu anlatan Palo Alto Networks Türkiye, Rusya CIS Müdürü Vedat Tüfekçi, ‘Sıfır Güvene Dayalı İş’ yaklaşımımızla; Merkezi olarak yönetilebilen, güvenliğe her noktada görünürlük sağlayan yenilikçi çözümlerimiz ile güvenlik endişelerine doğru yanıtlar veriyoruz” dedi.

Küresel siber güvenlik lideri Palo Alto Networks, geçtiğimiz günlerde bulut platformlarını kullanan şirketlerden profesyonellerin katılımcı olarak katıldığını duyurdu. Bulut Güvenliği Görünümü 2023 Raporu’ yayınladı. Dünya çapında 2.500’den fazla üst düzey yönetici ile hazırlanan araştırma, şirketlerin bulut benimseme stratejilerini ve bu stratejilerin nasıl çalıştığını ortaya koyuyor.

ABD, Almanya, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerden üst düzey şirket yöneticilerinin yanıtladığı araştırmaya göre kurumların üçte ikisinin cirosu 1 milyar doların üzerinde. Bulut Güvenliği Görünümü 2023 Raporu, siber güvenlik alanındaki en son trendleri kapsama prestijine sahip profesyoneller için de değerlidir.

Raporun bulgularına göre, her büyüklükteki kuruluş operasyonlarının çoğunu hızla buluta taşırken, bu yatırımları yapan şirketler bulut güvenliğini otomatikleştirme ve riskleri azaltma çabası içinde.

Türkiye’nin dijital dönüşümü için önemli

Raporun hızla dijitalleşen Türk şirketleri için değerli ipuçları sunduğunu belirten, Palo Alto Networks Türkiye, Rusya CIS Müdürü Vedat Tüfekçi,Siber güvenliğin kurumlar için bugün dünden çok daha değerli hale geldiğini şu sözlerle vurguluyor;

“Şirketlerin güvenlik telaşı, dijital ekonominin geleceği için değerli sinyaller veriyor. Farklı platform ve teknolojilerin bir arada çalışmak zorunda olduğu internet bulutunda işini büyütmek isteyen profesyoneller, haklı olarak siber güvenliğin görünürlüğünü talep ediyor. Güvenlik açısından birçok oyuncunun dahil olduğu bu ortamda kurumlar daha kapsayıcı çözümler aramaya devam ediyor. Palo Alto Networks olarak ‘Sıfır Güvene Dayalı İş’ yaklaşımımızla kurumsal güvenliğe, merkezi olarak yönetilebilen, her noktada hızlı görünürlük sağlayan yenilikçi çözümlerimizle yanıt vermeye çalışıyoruz. Palo Alto Networks tarafından yayınlanan Bulut Güvenliğinde Görünüm 2023 Raporu’nun, dünyada işlerin bulut ortamında büyümesine dikkat çekmesi ve bu alandaki profesyonellerin taleplerini çok net bir şekilde gündeme getirmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. ”

Bulut kullanımı yüzde 25 arttı

Palo Alto Networks’ün bulut güvenliği raporu, şirketlerin bulut kullanımının pandemi ve devam eden döngü sırasında hızla arttığını belirtiyor. Kuruluşlar bulutu kullanıyor yüzde 25 artarken Bu durum bulut ortamında yeni uygulama ve teknolojilere ihtiyaç yaratmakta ve uygulama geliştirme kadrosu üzerinde önemli bir baskı oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu yavaşlığın uygulama güvenliğine yansımaları yöneticileri endişelendiriyor. Kod tabanından uygulama geliştirme sürecine kadar bu gelişimin doğal bir sonucu olarak güvenlik talebi ön plana çıkmaktadır.

Kurumların güvenlik görünümü zayıf!

Çözümlerinin merkezine yapay zeka ve makine öğrenimi gibi ileri teknolojileri yerleştiren Palo Alto Networks’ün son araştırması, Kuruluşların yüzde 90’ının siber tehditleri bir saat içinde tespit edemediğini, kontrol edemediğini ve çözemediğini ortaya çıkardı. . Bulutta faaliyet gösteren şirket yöneticilerinin değerli bir kısmı, kuruluşun genel güvenlik görünümünün zayıflığından bahsediyor.

Siber güvenlikte yeterli görünürlük sağlamaktan mevcut hesapları kapsayan dengeli bir yönetişim uygulamasına kadar çoklu bulut ortamlarında faaliyet gösteren kuruluşların yöneticileri; Olaylara yanıt vermekten ihlallerin soruşturulmasını kolaylaştırmaya kadar bir dizi güvenlik işlevinin geliştirilmesi gerektiği konusunda hemfikir görünüyorlar.

Güvenlik sorumluluğu kafa karışıklığı yaratır

Palo Alto Networks Bulut Güvenliği Görünümü 2023 Raporuna yanıt veren üst düzey yöneticiler, buluta geçiş zorlukları sıralamasındaki en önemli endişelerinin kapsamlı güvenlik, uyumluluk ve teknik karmaşıklık ile mücadele etmek olduğunu söylüyor.

Yöneticilerin büyük çoğunluğu (yüzde 78) bulut güvenliği sorumluluğunu bireysel gruplara dağıtıyor, ancak neredeyse yarısı (yüzde 47)çoğu çalışanın güvenlik sorumluluklarını anlamadığını söylüyor.

Kurumlar siber saldırganların önünde olmalı!

Cloud Security Outlook 2023 Raporuna ek olarak, Palo Alto Networks’ün küresel tehdit istihbaratı birimi Unit 42, Ünite 42 Bulut Tehdit Raporu, Cilt 7 Yakın zamanda yapılan bir araştırma, kuruluşların karşılaştığı güvenlik sorunlarının önemli sonuçları olabileceğini ortaya koydu. 1300 farklı şemadan 210 bin bulut hesabının iş yükünü analiz eden bu çalışma, güvenlik gruplarının bir güvenlik uyarısını çözmesinin ortalama altı gün sürdüğünü ve kuruluşların yüzde 60’ının güvenlik sorunlarını dört günden fazla bir sürede çözebildiğini gösteriyor. Rapor, şirketlerin uygulama oluşturmak için kullandığı kod tabanlarının yüzde 63’ünün yüksek veya kritik güvenlik açıklarına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bulut ortamında faaliyet gösteren birçok kurumun aldığı güvenlik ihtarlarının yüzde 80’inin güvenlik kurallarının yalnızca yüzde 5’i tarafından tetiklendiğini ve MFA (multi-factor Authentication) gibi güvenlik önlemlerinin doğru kullanılmadığını ortaya koyuyor. Araştırma, halka açık olarak depolanan kurumsal verilerin yüzde 63’ünün son derece hassas bilgiler içerdiğini vurguluyor. . Rapor, günümüzün güvenlik tehditlerinin değişen kapsamına ve ciddiyetine karşı savunma yapmanın tek yolunun siber saldırganlardan bir adım önde olmak olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Siber uzaydaki tüm kara delikleri ele alıyor!

Dünya çapında yeni nesil siber güvenlik teknolojileri sunan Palo Alto Networks, Prisma Access gibi yenilikçi çözümlerle profesyonellere üst düzey bilgi güvenliği ortamı sağlıyor. Palo Alto Ağları; Yapay zeka, ileri analitik, tam otomasyon ve orkestrasyon teknolojilerini bünyesinde barındıran yeni nesil güvenlik duvarı serisi ile hibrit çalışma ortamlarında farklı işlerle şaşırtmak istemeyen kurumlar için değerli bir tercih haline geldi.

Bulut üzerinden güvenlik duvarı hizmeti sunan Prisma Access, sadık bir web ağ geçidi (SWG-Secure Web Gateway), bir bulut uygulama güvenlik aracı (CASB-Cloud Application/Access Security Broker) ve Sıfır İnanç tabanlı Ağ Erişimidir (ZTNA-Sıfır Güven Ağı) Erişim). Hem SDWAN hem de SSE’nin başkanı olan tek şirket olarak SASE mimarisinde fiyatlandırılan Gartner dahil olmak üzere tüm SSE (Security Service Edge) özelliklerini tam olarak destekler. Şirketlere panoramik siber güvenlik yönetimi imkanı sunan Prisma Access, bulut tabanlı bir teknoloji olmasına rağmen opsiyonel olarak kurumun kendi ortamında da kullanılabilen seçenekleriyle öne çıkıyor.

Bulut ekonomisini destekleyen siber güvenlik çözümleriyle sektöre yön veren Palo Alto Networks’ün yenilikçi teknolojileri, dünyanın önde gelen araştırma kurumlarının da ilgisini çekiyor. Örneğin sektörle ilgili raporlarıyla ünlü Gartner, Ağ Güvenlik Duvarları için 2022 Gartner Magic Quadrant’ta Lider Palo Alto Networks, üst üste 10. kez lider seçildi. Ayrıca bulut tabanlı uygulama güvenlik platformlarına da odaklanır. 2022 Frost Radar: Bulut tabanlı Uygulama Koruma Platformları (CNAPP)araştırma, Palo Alto Ağları, pazarın yenilikçi ve gelişime açık markası olarak ilan edildi. Frost ve Sullivan ise bulutta iş yükü güvenliği sağlayan çözümlerde (Cloud Workload Protection-CWP) Palo Alto Networks’ü 2022’nin küresel ölçekte lider markası olarak duyurdu. Yetkililer, bu ödül Palo Alto Networks’ten (2022 Küresel CWP Yılın Şirketi Ödülü), olağanüstü siber güvenlik görünürlüğü, güçlü güvenlik açığı yönetimi ve bulut koruması gibi teknolojik avantajlarıyla.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberuludere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu